Consells per prevenir les varius a l’embaràs

by | març 7, 2023 | Varius

Les varius són un problema comú que afecta moltes dones durant l’embaràs. Aproximadament el 40% de les dones embarassades desenvolupen varius a l’embaràs, i el problema és més comú el tercer trimestre a causa dels canvis hormonals, l’augment del volum de sang i el pes de l’úter.

Les venes varicoses poden ser molt incòmodes i doloroses, i poden provocar una sensació de pesadesa, dolor, inflor i rampes a les cames. A més, les venes varicoses poden augmentar el risc de coàguls de sang i altres complicacions.

Afortunadament, hi ha diverses maneres de prevenir i tractar les venes varicoses durant l’embaràs. Una manera de fer-ho és mantenir un estil de vida saludable, cosa que inclou fer exercici regularment, portar una dieta equilibrada i mantenir un pes saludable. També és important evitar estar dret o assegut per llargs períodes de temps i aixecar les cames quan sigui possible per reduir la pressió a les venes.

Usar mitges de compressió també pot ser una forma efectiva de prevenir i tractar les venes varicoses durant l’embaràs. Les mitges de compressió ajuden a millorar la circulació sanguínia a les cames i reduir la inflor.

Com sempre, recordem que la millor cura és la prevenció, encara que seguint els consells indicats us ajudaran a alleujar els símptomes de les varius i a reduir-les el màxim possible.

En resum, les varius a l’embaràs són un problema comú durant el període de gestació, però es poden prevenir i tractar amb un estil de vida saludable, l’esport i l’ús de mitges de compressió. En alguns casos, es poden considerar el tractament de les varius mesos després de donar a llum, sempre indicat per sota de la prescripció d’un metge especialitzat en flebologia.