Mitges de compressió: quina escollir?

by | set. 13, 2022 | Tractament de varius

Sabies que una de les millors maneres de prevenir i tractar la insuficiència venosa crònica és l’ús de mitges de compressió? Són una mena de mitges que exerceixen pressió sobre les cames, que ajuden a millorar la circulació sanguínia. Si pateixes d’insuficiència venosa crònica, és recomanable que en facis ús d’elles amb regularitat. En aquesta entrada del bloc, parlarem dels seus beneficis i de com poden ajudar-te a millorar la teva qualitat de vida.

Tipus de mitges de compressió

El seu ús et pot ajudar a prevenir la formació de coàguls de sang, que és una complicació comuna de la insuficiència venosa crònica. A més, també ajuden a reduir símptomes com el dolor, la pesadesa i la inflor a les cames, associats a la insuficiència venosa crònica.

Hi ha diversos tipus de mitges, que difereixen quant a material, disseny i compressió.

Segons el grau de varius, podem distingir entre:

  • Compressió lleu, també conegudes com a mitges de descans, que s’utilitzen per a les persones que presenten cames cansades i varius en la fase inicial. És una de les millors opcions per prevenir el desenvolupament de varius.
  • Compressió moderades, que exerceixen una major pressió a les cames, i s’utilitzen especialment quan apareix inflor als turmells.
  • Compressió forta, indicades davant l’aparició de canvis a la pell: envermelliment, erupcions…

La localització també és un factor important que cal tenir en compte a l’hora d’escollir quina és la més adecuada segons el teu cas. Les varius solen trobar-se al turmell, a la cama, darrere del genoll o recorrent tota la cama, inclosa la cuixa.

Per això, escollirem entre mitges curtes, llargues o tipus panty.

Si tens varius i necessites més informació sobre quines mitges de compressió són les més adequades segons el teu cas, demana cita amb el Dr. Comerma, especialista en tractament de varius amb les últimes tecnologies a Girona.