Com tractar la Insuficiència Venosa Crònica i alleujar els seus símptomes

by | febr. 24, 2023 | Insuficiencia Venosa Crónica (ICV), Tractament de varius

Què és la Insuficiència Venosa Crònica (IVC)?

La Insuficiència Venosa Crònica (ICV) és una malaltia en què les venes tenen dificultat per retornar la sang de les cames cap al cor. Això fa que augmenti la pressió venosa a les cames, cosa que provoca símptomes com dolor, fatiga, pesadesa i/o inflor a les cames i peus, així com l’aparició de varius.

Els factors de risc de la insuficiència venosa crònica són l’edat, l’obesitat, l’embaràs i romandre dempeus molt de temps.

Generalment, el tractament sol incloure canvis en l’estil de vida, com fer exercici, tombar-se per elevar les cames per sobre del nivell del cor, així com utilitzar mitges de compressió per reduir la inflamació.

Tractament de la malaltia venosa i alleugeriment dels seus símptomes

El tractament més habitual de la insuficiència venosa crònica és la teràpia de compressió, que consisteix a portar mitges de compressió que exerceixen pressió sobre les cames per ajudar a millorar la circulació i reduir el dolor i la inflor causats per la insuficiència venosa.

Altres consells que poden ajudar a alleujar els símptomes de la IVC són:

  • els canvis en l’estil de vida, com fer exercici amb regularitat,
  • mantenir un pes saludable,
  • mantenir una bona hidratació bevent almenys 1,5 litres d’aigua al dia,
  • evitar el sedentarisme o romandre assegut o dret en una mateixa postura durant massa temps,
  • fer exercici de baix impacte de forma regular: com anar amb bicicleta, caminar, nedar…

Finalment, la teva metge especialista en el tractament de varius a Figueres pot recomanar-te tractaments específics com l’ escleroteràpia líquida o amb escuma – que consisteix a injectar dins de la vena una substància esclerosant per eliminar les varius)-, o el tractament amb làser – una tècnica mínimament invasiva que es realitza de manera ambulatòria.

Si necessiteu més informació, demaneu cita amb el Dr. Josep Comerma, especialista en el tractament de varius amb l’ús de noves tecnologies com el làser, la radiofreqüència o l’escleroteràpia líquida i amb escuma.