Com prevenir les varius amb els millors exercicis

by | jul. 9, 2022 | Varius

Les venes varicoses són un problema comú, especialment per a les dones. Poden ser antiestètiques i causar molèsties. Practicar esport sempre és una bona opció per a la teva salut, però si a més pateixes de varius, l’exercici és de les millors decisions que pots prendre. En aquesta entrada del bloc, parlarem dels millors exercicis i consells de dieta per mantenir les venes sanes.

La importància de l’exercici per prevenir les varius

Hi ha diferents tipus de varius, però les més comunes són les que apareixen a les cames. Entre els diferents facotres de risc, romandre dret o assegut durant llargs períodes de temps pot fer que la sang s’acumuli a les venes i s’inflen. El sobrepès també és un dels principals factors de risc en el desenvolupament de varius.

La millor manera de prevenir les varius és fer exercici amb regularitat. Caminar, córrer, anar en bicicleta i la natació són bones opcions. Aquestes activitats ajuden a enfortir els músculs de les cames i afavoreixen el retorn venós. Això significa que la sang es bomba més eficaçment de tornada al cor, evitant que s’acumuli a les venes.

A més de l’exercici, una dieta sana també és important per prevenir les varius. Evitar els aliments processats i aliments amb alt contingut en sal i greix. Menja moltes fruites, verdures i cereals integrals. Aquests aliments són rics en fibra que ajuden a millorar la circulació.

Si ja tens varius, hi ha alguns exercicis que et poden ajudar a reduir els símptomes:

  • Pedaleig. Pots fer-ho al llit estirat/da simulant el pedaleig en una bicicleta a l’aire.
  • Flexions punta-taló, recolzant els talons a terra i aixecant la punta dels peus.
  • Flexionar els dits dels peus, similar a l’exercici anterior, per millorar el retorn venós a les cames.
  • Caminar descalç/da de puntetes o de talons per estirar els músculs i evitar les rampes.