És tracta de una tècnica mínimament invasiva, innovadora i una alternativa a la cirurgia convencional. Es fa de forma ambulatòria, amb anestesia local i a les 24 hores el pacient s’incorpora a la seva vida quotidiana. La tècnica consisteix mitjançant una petita incisió o punció introduir un catèter bipolar per l’interior de les venes varicoses que desprèn energia calòrica provocant una desnaturalització de les proteïnes de la paret de la vena varicosa i una oclusió fibròtica de la vena.

El procediment és semblant al làser treballant a una temperatura 10 vegades inferior, provocant menys dolor i menys hematomes en el postoperatori.

AVANTATGES:
Molt poques complicacions comparat amb les altres tècniques. Reincorporació a la vida laboral en 24 hores.

Les varius són una malaltia que afecta al 15% de la població, són més freqüents a les dones i existeix una predisposició genètica molt important; el sobrepès, els embarassos, el sedentarisme són causes freqüents en l’aparició de varius.

Les varius es produeixen per una insuficiència de les vàlvules de les venes que provoquen una incapacitat de la vena per bombejar la sang cap al cor provocant una deformació i dilatació de la vena i com a conseqüència apareix: pesadesa, cansament i edema de les cames, més important a l’estiu amb la calor.

Si no es tracten solen aparèixer les complicacions que poden ser molt greus. Les més freqüents són: tromboflebitis amb al perill de patir una embòlia al pulmó, aparició de una ulcera varicosa de difícil tractament,hiperpigmentació de la pell, edema i lipodermatosclerosis.

És important fer un bon diagnòstic mitjançant una exploració clínica acurada i un Eco-Doppler venós que no és més que una ecografia de les venes que ens dona una valoració detallada del grau d’insuficiència venosa i la topografia de les venes varicoses, aconseguint amb això una indicació terapèutica correcta i un desenvolupament adequat de la mateixa.