Com eliminar les aranyes vasculars a les cames?

by | nov. 3, 2022 | Tractament de varius, Varius

Les aranyes vasculars o telangiectàsies, són vasos capil·lars dilatats de mida petita, visibles a simple vista a la pell, amb un to blavós, vermellós o rosat. En general, poden aparèixer a les cames o la cara. A diferència de les varius no suposen un problema de salut, encara que per la seva condició antiestètica molts pacients decideixen eliminar-les mitjançant algun tractament indicat pel metge especialitzat en flebologia.

També hi ha altres situacions pels quals un pacient decideix eliminar les aranyes vaculars, com quan apareixen símptomes com la pesadesa, el dolor, entumiment a les cames… Alguns dels tractaments més freqüents per eliminar les aranyes vaculars a les cames són el tractament esclerosant líquid o amb escuma i el tractament làser.

Tractaments per eliminar aranyes vasculars

El tractament esclerosant líquid o amb escuma per eliminar les aranyes vasculars es realitza injectant una solució directament a la vena a tractar. Això fa que les aranyes vasculars es col·lapsin i acabin desapareixent, normalment a les poques setmanes del tractament.

El tractament amb làser és una altra opció per eliminar les aranyes vasculars. Consisteix en una punció de la vena, on introduïm un catèter juntament amb una fibra òptica a l’interior. Mitjançant el làser, es produeix un segellat i fibrosi de la vena amb la desaparició de les varius o aranyes vasculars.

Abans d’iniciar un tractament per eliminar aranyes vasculars de manera eficaç, es realitza un estudi eco-doppler per determinar el tractament individualitzat per a cada pacient. L’ecografia Doppler es fa en uns 10-15 minuts.

En definitiva, es tracta de dues tècniques mínimament invasives, que es realitzen de forma ambulatòria i amb anestèsia local, i que permeten fer una vida gairebé normal una vegada finalitzada la intervenció.

Tots dos tractaments són segurs i eficaços, però és important consultar un especialista en tractament de varius a Figueres abans de sotmetre’s a qualsevol d’aquests procediments per determinar el millor tractament segons el cas de cada pacient.