Dolor i cames cansades, què signifiquen aquests símptomes?

by | abr. 9, 2022 | Síndrome de les cames cansades, Varius

La sensació de cansament a les cames pot ser habitual després d’estar moltes hores dretes o asseguts, però si després del descans no millora o limita la teva activitat diària, pot ser que presentis la síndrome de les cames cansades.

La Síndrome de les cames cansades es defineix per una sensació de pesadesa a les cames quan caminem o en estar dret a causa d’una mala circulació sanguínea. Alguns dels símptomes més comuns són la sensació de pesadesa, dolor i rampes musculars, formigueig, picor i aparició d’aranyes vasculars o varius.

En determinades circumstàncies, també es pot observar inflor a les zones del panxell i el turmell, la qual s’agreuja a mesura que passem molt de temps de peu o asseguts sense moure les cames.

Quines són les causes de les cames cansades?

La Insuficiència Venosa Crònica (IVC) és una de les causes més comunes de les cames cansades. Aquesta afecció s’origina per un mal funcionament de les vàlvules de les venes davant la dificultat de les mateixes per fer el retorn venós adequat de les cames cap al cor.
Per tant, la dificultat en el retorn venós és el que provoca la sensació de cames cansades, provocant també inflor a les cames i l’aparició de varius.

Alguns dels factors de risc de la Insuficiència Venosa Crònica (IVC) estan relacionats amb l’edat, el sedentarisme, el tabac, la genètica, els canvis hormonals, el sobrepès, el restrenyiment, les altes temperatures o la mala alimentació.

Com podem millorar els símptomes de la Síndrome de les cames cansades?

La bona notícia és que hi ha altres factors que ens poden ajudar a millorar la nostra qualitat de vida i alleujar la sensació de les cames cansades com:

  • Canviar hàbits alimentaris. Cal prendre aliments rics en fibra, beure almenys dos litres d’aigua al dia, i incorporar més fruites i verdures a la teva dieta diària.
  • Fer exercici regularment. La natació o anar amb bicicleta, ajuda a afavorir la circulació sanguínia a les cames.
  • Els banys d’aigua freda a les cames o els massatges.
  • Evitar la roba molt ajustada al cos.
  • L’ús de mitges de compressió indicades pel seu metge especialitzat en el tractament de varius.