Com tractar i alleujar les molèsties associades a la IVC

by | abr. 18, 2023 | Insuficiència Venosa Crònica, Prevenció de varius

Caminar regularment pot ser beneficiós per millorar la circulació de les cames i alleujar les molèsties associades a la Insuficiència Venosa Crònica (IVC). Aquestes són algunes de les raons per les quals caminar pot ser una opció excel·lent:

  1. Millora el retorn venós : Caminar activa els músculs de les cames, la qual cosa ajuda que les venes es contreguin i empenyin la sang de tornada cap al cor. Això millora el flux sanguini i el retorn venós, cosa que pot ser especialment beneficiós per a les persones que pateixen IVC, ja que en aquesta condició, les venes de les cames poden tenir dificultats per portar la sang de tornada al cor.
  2. Enforteix els músculs de les cames: Caminar implica l’ús dels músculs de les cames, cosa que els pot enfortir i tonificar. Els músculs forts poden ajudar a millorar la circulació, ja que actuen com a bombes naturals que ajuden a impulsar la sang de tornada al cor des de les venes de les cames.
  3. Estimula la circulació limfàtica: La circulació limfàtica també pot beneficiar-se de caminar. El sistema limfàtic és responsable d’eliminar les deixalles i l’excés de líquid dels teixits del cos. Caminar pot estimular la circulació limfàtica, ajudant a eliminar els líquids acumulats a les cames i reduint així la inflor i la sensació de cames cansades, símptomes comuns de la IVC.
  4. Ajuda a mantenir un pes saludable: El sobrepès i l’obesitat poden augmentar el risc de desenvolupar IVC. Caminar és una forma d’exercici de baix impacte que pot ajudar a cremar calories, mantenir un pes saludable i reduir la càrrega a les cames, cosa que pot alleujar els símptomes de la IVC.
  5. Promou la salut cardiovascular: Caminar regularment també pot tenir efectes positius en la salut cardiovascular en general. Pot ajudar a millorar la salut del cor, reduir la pressió arterial i disminuir el risc de desenvolupar malalties cardíaques, cosa que és beneficiosa per a les persones amb IVC, ja que aquestes condicions poden estar relacionades.