Aliments que ajuden a prevenir les varius

by | juny 12, 2022 | Varius

Sabies que l’alimentació pot tenir un paper important en la prevenció i el tractament de les varius? En aquesta entrada del bloc, parlarem dels millors aliments per als qui tenen problemes venosos crònics i quins cal evitar. Continua llegint per conèixer quins aliments et poden ajudar a mantenir les venes sanes i funcionant correctament.

El primer grup d’aliments que et pot ajudar a prevenir i tractar la insuficiència venosa crònica són els flavonoides. Els flavonoides són nutrients d’origen vegetal que tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries potents. Algunes de les millors fonts alimentàries de flavonoides són les baies, el raïm, la xocolata negra, el te verd i les cebes. Incloure aquests aliments a la teva dieta pot ajudar a reduir la inflamació i l’estrès oxidatiu, que són els principals factors que contribueixen a la insuficiència venosa crònica.

Un altre grup d’aliments que poden ser útils per a prevenir les varius són els que tenen un alt contingut en vitamina C. La vitamina C és un antioxidant potent que ajuda a protegir les venes dels danys. També ajuda el cos a produir col·lagen, una proteïna que és essencial per a la força i l’elasticitat de les venes. Entre les bones fonts alimentàries de vitamina tenim les fruites que contenen vitamina C, com la pinya, la taronja o la llimona, que ajuden a augmentar la flexibilitat capil·lar i redueixen el risc de coàguls. A més dels cítrics, les verdures com els pebrots, el bròquil i les cols de Brussel·les.

També hi ha alguns aliments específics que han demostrat ser útils per a prevenir les varius. Entre ells hi ha l’extracte de llavor de castanyer d’Índies i els nabius. Els nabius són rics en antocianines, que són potents antioxidants que poden ajudar a protegir les venes.

I, per descomptat, hi ha els àcids grassos Omega 3 que es troben al peix. El salmó, la tonyina i el verat són rics en omega 3. Les nous i les ametlles també són excel·lents fonts; no obstant, molts altres fruits secs també aporten omega 3.

A més dels aliments que et poden ajudar, també n’hi ha alguns que cal evitar. Entre ells hi ha els aliments processats, els carbohidrats refinats, la sal i els al·lèrgens alimentaris.